nieuws

Eis: zeven jaar voor uitbuiten slaaf in Tubbergen

Tegen het stel dat jarenlang de zwakbegaafde Jeffrey uitbuitte en als slaaf hield in Tubbergen is zeven jaar cel geëist. Een oud-Enschedeër die Jeffrey gebruikte als katvanger moet van de officier van justitie twee jaar de cel in.
Vandaag stond het trio voor de rechter. Het echtpaar uit Tubbergen wordt ervan verdacht de zwakzinnige Jeffrey (32) tegen zijn zin in jarenlang vast te hebben gehouden in een hok op een woonwagenkampje aan de Verdistraat. Hij zou zeven dagen per week zestien uur per dag moeten werken.
Het slachtoffer eiste vandaag een half miljoen euro van de verdachten: 40.000 euro als schadevergoeding voor immateriële schade en ruim 451.000 euro als salaris voor de gewerkte uren die hij nooit betaald heeft gekregen.

Slaan en schoppen
De jongen zou iedere nacht zijn opgesloten in een schuurtje van vijf vierkante meter. Het verdachte echtpaar zegt de jongen 'als een zoon' te hebben opgenomen in het gezin, maar de officier van justitie trekt dat in twijfel. 
Jeffrey zou financieel zijn misbruikt en uitgekleed, onder meer omdat het echtpaar de uitkering van de jongen ontving. Ook zou hij regelmatig zijn geslagen, geschopt en bedreigd.

Katvanger

Tegen een oud-inwoner van Enschede, die nu in Hilversum woont, werd vandaag een celstraf van twee jaar geëist. Hij zou de 'huisslaaf' hebben ingezet als katvanger voor onder meer de in- en verkoop van auto's, een bedrijf en een huis en talloze telefoonabonnementen.
De zaak is te omvangrijk voor een enkele dag, de rechtbank neemt ook morgen voor de behandeling van deze zaak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.