nieuws

Stormschade: bomen vallen om en dakpannen waaien weg

Nog voor de storm zijn hoogtepunt in Overijssel rond het middaguur had bereikt, kwamen de eerste schademeldingen al binnen bij de brandweer. Die heeft een drukke dag vandaag.
Een verkeerslicht op de N348 bij Schalkhaar is door de wind losgeraakt van de ophanging. Het deel met de verlichting bungelde aan kabels boven het wegdek.
Fotograaf: News United / Gemma Formsma
Bij station Hengelo Oost is een boom door de wind op de bovenleiding geblazen. Daarnaast sneuvelde een deur van de glazen wachtruimte op het perron.
Fotograaf: GinoPress
Op de Vriezenveenseweg in Almelo is de brandweer druk met het in stukken zagen van een omgevallen boom. 
De boom veroorzaakte schade aan tuinen. De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten. 
In Hengevelde viel een boom op het kerkhof. Meerdere grafstenen raakten beschadigd.
Fotograaf: Harrie Ottenschot
Op de oude begraafplaats aan Laarstraat in Goor is een grote boom tegen de grond gewaaid. Daarbij zijn meerdere graven vernield.  Aan de Spreeuwenstraat in Goor viel een schutting om bovenop een aantal geparkeerde auto's. Die raakten beschadigd.
Fotograaf: Jack Huijgens/News United
Een woning aan de Smeijerskampstraat in Wierden heeft zware stormschade opgelopen. Door de harde windstoten is een deel van zijgevel losgekomen en gewaaid. Delen van de gevel kwamen terecht op een geparkeerde auto. De brandweer gaat de woning inspecteren.
Fotograaf: GinoPress
Aan de Kelvinstraat in Oldenzaal zijn stapels lege containers omgewaaid. De containers zijn tegen een oplegger met walsen gevallen. Op dezelfde locatie zijn ook zijn meerdere auto’s beschadigd geraakt door een weggewaaid hek.
Fotograaf: News United / Jaime Fransen
Omgewaaide containers in Oldenzaal
Boom waait tegen huis in Giethoorn
Fotograaf: Colin Coule
Bakwagen in de sloot bij de Kamperzeedijk tussen Kampen en Genemuiden
Fotograaf: HW Fotografie
De storm heeft een tent langs de Rijkstraatweg bij Olst volledig verwoest.
Fotograaf: Jasper Hutten
De tent in Olst is volledig verwoest
Omgewaaide vrachtwagen op A28 net buiten Zwolle. Al het verkeer op de IJsselbrug mag maximaal 50 km/u om ongelukken te voorkomen. 
Fotograaf: News United / Stefan Verkerk
Stormschade Weerdijk bij Oldemarkt. 
Fotograaf: Arnaud Vaartjes
Op de Verlaatseweg in Steenwijk is een boom over de weg gewaaid. De boom heeft het hek van de rioolzuivering meegenomen.
Fotograaf: Rhoxana Ynema
Een hoge boom dreigt het door de harde wind te begeven aan de Sportlaan in Bergentheim. Om te voorkomen dat hij op woningen valt zal de brandweer de boom met hulp van een hoogwerker neerhalen. 
Aan de Joncheerelaan in Nijverdal is een boom reeds geveld en dwars over de weg gevallen. Het verkeer kan er niet meer door. De weg is afgesloten. De brandweer moet de zaag hanteren. De brandweer is ook gealarmeerd voor een gaslek aan de Cornelis Evertsenlaan in Nijverdal. Daar waren twee bomen bij een woning in een tuin omgewaaid. Dat heeft waarschijnlijk het gaslek veroorzaakt. De brandweer moest eerst een boom aan stukken zagen om bij het adres te kunnen komen.
Aan de Elsenerstraat in Rijssen waaide kort na tien uur de etalageruit in de voorgevel van kapsalon Gerda eruit.  
De Zonneweg in Markelo is geblokkeerd. Er lig een omgewaaide boom dwars over de weg. De N753 bij Markelo is afgesloten. Daar ligt een boom over de weg.
Bij een wooncomplex van Zozijn voor gehandicapten aan de Pannenbakkerstraat in Holten waaien de pannen van het dak. De brandweer gaat controleren of het gebouw nog veilig genoeg is. Op de Boerrichterweg in Holten is een berkenboom omgewaaid. De Langstraat in Holten is versperd door een omgevallen boom.
De brandweer is bezig met het aan stukken zagen van een boom in de Vivaldistraat in Zwolle. Het gevaarte is omgevallen en blokkeert de straat.  Hogeschool Windesheim heeft de parkeerplaats om veiligheidsredenen afgesloten. Dit omdat er panelen van de loopbrug tussen de schoolgebouwen waaien. 
Aan de Leemplasweg in Almelo lig een grote tak van een boom over de weg. De tak is door de sterke wind geknapt. De hulp van de brandweer is ingeroepen om de tak te verwijderen.  
De Enschedesestraat tussen Hengelo en Enschede ligt bezaaid met afgewaaide boomtakken. Het is oppassen geblazen voor het verkeer.
Op de oude begraafplaats aan Laarstraat in Goor is een grote boom tegen de grond gewaaid. Daarbij zijn meerdere graven vernield.  Aan de Spreeuwenstraat in Goor viel een schutting om bovenop een aantal geparkeerde auto's. Die raakten beschadigd.
De Westerhoevenweg in Vriezenveen was korte tijd afgesloten voor het verkeer vanwege bomen die over de weg lagen. Voorbijgangers hebben samen met medewerkers van gemeentewerken de weg vrij gemaakt.
Op de N377 in Hasselt is een boom bezweken onder de zware wind. De boom ligt over de Zandvoort weg en zal door de brandweer weggehaald moeten worden. 
In Nijverdal is een gaslekkage ontstaan door twee omgewaaide bomen. De brandweer zaagt de omgewaaide bomen aan de Cornelis Evertsenlaan in stukken.
Op de Lemelerweg in Ommen is een grote boom over het fietspad en de weg gevallen. De boom trok verkeersborden, een lantaarnpaal en de waterleiding in zijn val mee. De leiding knapte, waardoor woningen in Nieuwebrug zonder water zitten. Het gaat om ongeveer 15 aansluitingen.
Op de Oude Goorseweg in Diepenheim viel een dikke boom over de weg en verpletterde in zijn val een schuur.
In Hasselt werd een bedrijf zwaar getroffen door de storm. Aan de Euroweg waaiden de zonnepanelen van het dak van het bedrijf. De panelen lagen over enkele tientallen meters verspreid in de omgeving van het bedrijf. 
Een grote ravage aan de Eilandstraat in Almelo waar van drie woningen de daken afgewaaid zijn. De brokstukken zijn tot aan de overkant van de straat terecht gekomen. Een geparkeerde auto liep zware schade op. Het is niet bekend of en wanneer de bewoners in hun huis kunnen terug keren. De straat is afgesloten vanwege het gevaar van afvallende brokstukken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.