nieuws

Ruim vijftig deelnemers aan Prinses Christina Concours in Enschede

Daniël Snaterse, een van de deelnmers
Daniël Snaterse, een van de deelnmers © Prinses Christina Concours
Ruim vijftig jonge muzikanten in de leeftijd van twaalf tot en met negentien jaar doen mee aan het Prinses Christina Concours in Enschede. Zij treden op voor jury en publiek tijdens het regionale concours.
De selecties worden gehouden in ArtEZ Conservatorium, Enschede op vrijdagavond en zaterdag. Ongeveer zeven deelnemers gaan door naar de regiofinale op zondag 28 januari in Muziekcentrum Enschede. Publiek is welkom om te komen luisteren.

Jonge muzikanten

Van januari tot en met april organiseert het Prinses Christina Concours verspreid over het hele land zes regionale concoursen. Hiervoor hebben zich honderden jonge muzikanten aangemeld, die meedoen in hun eigen regio.
Deelnemers aan het concours in Enschede zijn onder meer afkomstig uit Zutphen, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zwolle, Almelo en natuurlijk uit Enschede.

Vier jaar les

Daniël Snaterse uit Ermelo is twaalf jaar en doet voor het eerst mee aan het Prinses Christina Concours. Hij speelt piano en heeft vier jaar les. "Ik vind het belangrijk om ervaring op te doen en te zien waar ik nu sta, ten opzichte van andere kinderen", zegt Daniël.
"Ik vind ik het ook leuk om andere kinderen te horen spelen. Het lijkt mij een leerzaam concours en ik wil zo hoog mogelijk komen."

Onderlinge contacten

Bij het Prinses Christina Concours komen deelnemers gemakkelijk met elkaar in contact, bijvoorbeeld als ze backstage aan het inspelen zijn of staan te wachten tot ze mogen optreden. De 15-jarige Sara van den Brink uit Kampen hoopt contact te kunnen leggen met andere deelnemers.
“Misschien kan er zelfs een samenwerking ontstaan,” zegt de harpiste. 

Selecties en finale

De selecties van het concours in Enschede zijn gratis toegankelijk voor publiek. Deelnemers treden ongeveer 10 minuten op. Na afloop van alle optredens maakt de jury bekend wie er doorgaan naar de regiofinale.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.