nieuws

Zwolse knuffelkonijnen als opkikker: levenswerk loopt gevaar door kapotte bus

Het levenswerk van stichting De Knuffelkonijntjes in Zwolle loopt gevaar door een kapotte bus
Het levenswerk van stichting De Knuffelkonijntjes in Zwolle loopt gevaar door een kapotte bus © Facebook/De Knuffelkonijntjes
Ze gebruiken hun knuffelkonijnen om zieke kinderen en dementerende ouderen een opkikker te bieden. Maar de vrijwilligers van stichting De Knuffelkonijntjes in Zwolle zitten met een groot probleem nu hun bus het heeft begeven. Geld voor een andere is er niet.
In het dagelijks leven hebben René en Angela te Wierik een konijnenfokkerij en -opvang. In hun vrije tijd gebruiken ze hun knuffeldieren om patiënten van zorginstellingen even hun zorgen te doen vergeten. Dat doen ze voor ideële organisaties als Opkikker, Hoogvlieger, Make a Wish en Stichting Droomdag.

Getrainde konijnen

Daarvoor gebruiken ze konijntjes die naar eigen zeggen hier speciaal voor getraind zijn. “We vinden het erg leuk om te doen en het geeft ons een dankbaar gevoel hoe we andere mensen kunnen laten genieten van deze prachtige hobby.”

Levenswerk

Maar hun levenswerk dreigt nu abrupt ten einde te komen. De bus heeft het namelijk begeven en kan niet meer worden gerepareerd. “En wordt daarmee afgekeurd voor de apk.”

Ultieme poging
Geld voor een andere bus is er simpelweg niet. In een ultieme poging te voorkomen dat ze na drie jaar hun werk alweer moeten staken, zijn ze via Facebook een actie begonnen.

Het bericht wordt intussen massaal opgepikt. “Dit heeft ons als bestuur diep geraakt en geeft ons als stichting De Knuffelkonijntjes nieuwe moed om er toch nog weer de schouder onder te zetten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.