nieuws

Ruim zeventig meiden doen auditie voor Zwolse stadsproductie De Wilde Deerne

Na het theaterspektakel Het Verzet Kraakt in Almelo, maakt ook Zwolle een stadsproductie: De Wilde Deerne. Vanochtend waren er audities voor de hoofdrol. Ruim zeventig meiden van jong tot oud, waagden een kansje.
Het waargebeurde verhaal gaat over een verwilderd meisje, dat 300 jaar geleden in de bossen rondom Zwolle werd gevonden. Het meisje bleek uit Antwerpen te komen, waar ze als peuter was ontvoerd.

Workshops

Tijdens workshops worden de talenten gescreend voor het theaterspektakel. De organisatie is op zoek naar drie 'wilde deernes', in verschillende leeftijden. Iedereen, van jong tot oud, mag meedoen. 
Linn van 11 jaar probeert ook de hoofdrol te bemachtigen. "Ik vind het leuk om in iemand anders zijn huid te kruipen. Dat je dan even iemand anders mag zijn."
Ook Sarah doet mee aan de audities. "Het lijkt mij heel vet om deel uit te maken van zo'n productie als deze. Ik krijg veel energie van theaters en musicals, en wil daar graag een keer deel van uitmaken."

Stadsproductie

Zwolle is niet de eerste stad die zo'n stadsproductie maakt. Vorig jaar was er 'Het Verzet Kraakt' in Almelo, waarbij ook een waargebeurd verhaal door amateurs en professionele acteurs werd vertolkt. 
"Ik denk dat we steeds nieuwsgieriger worden naar waar we vandaan komen. We willen ook niet meer altijd naar de schouwburg gaan, maar juist die drempel verlagen", vertelt co-regisseur Jolmer Versteeg.
Versteeg vervolgt: "Zo'n laagdrempelige productie is voor iedereen. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor het publiek. Ik denk dat we daar behoefte aan hebben."

Kans

Of Linn en Sarah kans maken, durven ze niet te zeggen. Dat er talent tussen de auditanten zit, kan Versteeg al wel verklappen. "Ik heb er al wat gezien, maar meer dan dat zeg ik niet." 
De stadsproductie 'De Wilde Deerne' gaat 11 mei in première.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.