nieuws

Vechtezomp krijgt EUREGIO-prijs

Vechtezomp wint EUREGIO-prijs
Vechtezomp wint EUREGIO-prijs © C. van der Meij
Het project 'Vechtezomp' heeft de People-to-People-EUREGIO-prijs gewonnen. De initiatiefnemers van het project namen de prijs vandaag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Nederlands-Duitse samenwerking in ontvangst.
Sinds 2015 varen op de Vecht tussen Laar en Gramsbergen twee Vechtezompen. Dat zijn nagebouwde vrachtschepen naar voorbeeld van de in de twaalfde eeuw ingezette zompen. Tot ver in de 19de eeuw was de Vecht onderdeel van de handelsroute tussen Groningen en Münster. 
Jaarlijks gebruiken zo’n vierduizend toeristen en scholieren de zompen. De schepen werden nagebouwd door Duitse en Nederlandse vrijwilligers, die ook als schippers actief zijn.
Het project van de Vechtezompen maakt deel uit van de zogenoemde 'Vechtdalvisie', een samenwerking tussen de gemeentes Emlichheim en Coevorden, het Bundesland Niedersachsen, Landkreis Bentheim en de provincie Overijssel. De nadruk van de grensoverschrijdende strategie ligt naast natuur en toerisme ook op cultureel erfgoed en de gezamenlijke geschiedenis van de grensregio.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.