nieuws

Partijen in de Kop pleiten voor meer kleine, betaalbare woningen

Twee politieke partijen in de Kop van Overijssel willen dat hun gemeenten meer doen om betaalbare woningen te realiseren. Het gaat om de GroenLinks-afdeling in Steenwijkerland en de partij Kampen Sociaal.
Komende week wordt in de gemeenteraad van Kampen een voorstel behandeld om in Reeve, een nieuw aan te leggen wijk, voornamelijk dure woningen te bouwen, laat Kampen Sociaal weten.

Vergrijzing

De nieuwe partij (een doorstart van de Kamper afdeling van de SP) vindt dat daarmee "het evenwicht in de woningbouw" onder druk komt te staan.
Lijsttrekker Richard Boddeus: "Met de toenemende vergrijzing is er nu al vraag naar gelijkvloerse woningen die betaalbaar zijn, geschikt voor kleinere huishoudens en nabij voorzieningen. Huishoudens worden kleiner, jongeren vinden moeilijker een betaalbare woning en ouderen wonen langer thuis."

Tiny houses

In Steenwijkerland maakt GroenLinks zich ook zorgen over het tekort aan woningen die geschikt zijn voor jongeren. De partij wil dat de gemeente gaat experimenteren met zogenoemde 'tiny houses', duurzame, kleinschalige woningen.
"Kijk eens om je heen in Steenwijkerland en zie wat er allemaal gesloopt wordt", zegt lijsttrekker Aletta Makken. "Al die materialen zouden wellicht geschikt zijn voor hergebruik en het ontwerp van kleine, duurzame woningen. Het mes snijdt zo aan vele kanten: het draagt bij aan duurzamer wonen en aan het aanpakken van het woningtekort onder jongeren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.