nieuws

Kamper horeca-ondernemers opgelicht: 'Ik moet noodgedwongen dicht'

Een oplichter heeft in Kampen twee horeca-ondernemers gedupeerd. Afgelopen week deed hij zich voor als de eigenaar van het onlangs gestarte Oranje Fried Chicken. Tegen de eigenaar van pizzeria Bella Maria zei hij dat hij failliet was en zijn inboedel wilde verkopen.
De inboedel werd uit de broodjeszaak gehaald en naar de pizzeria gebracht. De echte eigenaar van Oranje Fried Chicken trof de dag erna zijn winkel vrijwel leeg aan.

Apparatuur weg

"Er zijn tv's verdwenen, verschillende koelkasten, sauzen, bekertjes en een dure koffie- en ijsmachine." In totaal is er volgens ondernemer Mohammad Almasri voor zo'n 40.000 euro aan apparatuur meegenomen door de oplichter.
Hij zit met de handen in zijn haar. "Ik kan niets meer. Ik moet nu noodgedwongen dicht." En dat terwijl de zaak net drie weken haar deuren heeft geopend. 

Crowdfunding

Gelukkig krijgt Mohammad hulp van een aantal bevriende ondernemers. "Dat gaat best goed. We hopen dat we hem financieel kunnen steunen en samen met ondernemers in Kampen dit weer opnieuw kunnen opbouwen", vertelt Bob Rodenburg. Hij is samen met collega-ondernemer Alex Prakken een crowdfundactie gestart voor Mohammad. Er is tot nu toe 2.500 euro opgehaald. 

Teruggevonden

Opmerkelijk genoeg is een deel van de inventaris teruggevonden bij Pizzeria Belle Maria. Maar de eigenaar van de pizzeria zegt dat hij het netjes heeft gekocht bij de compagnon van Mohammed.
"Hij deed zich voor als de compagnon van Mohammed. Hij had de sleutel van de zaak en hij kwam vertrouwd over. Maar ik ben ook opgelicht", aldus de eigenaar van de pizzeria Hovsep Simonjan.
Veel geld 
Zomaar alles teruggeven vindt de pizza-eigenaar geen goed idee. Want het heeft hem ook veel geld gekost. Er is echter een sprankje hoop. "We weten wie de man is en misschien kunnen ze hem aansprakelijk stellen 
voor alles wat hij ons heeft aangedaan."

Beide horeca-ondernemers hopen dat de oplichter snel wordt opgepakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.