nieuws

Wethouder Hengelo teleurgesteld over sluiting spoedeisende hulp ZGT

Wethouder Jan Bron van Hengelo vindt het teleurstellend dat het bestuur van Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) heeft besloten de spoedeisende hulp in Hengelo per 1 april te sluiten. "Maar ik heb ook een beetje hoop gekregen", zegt Bron.
Vanmorgen werd hij door de Raad van Bestuur van ZGT bijgepraat. "Aan de ene kant vond ik het besluit teleurstellend", reageert Bron. "Toch heb ik enige hoop gekregen omdat ze een huisartsenpost 2.0 in Hengelo willen realiseren. Een soort plusvariant. Daarin zit een spoedeisende hulp verpleegkundige die een goede schakel vormt van de huisartsenpost naar het ZGT. Ook de radiologische ontwikkelingen blijven in Hengelo." 

Poli's blijven

Daarnaast is Bron gegarandeerd dat de poli's in Hengelo blijven. "Of het gaat werken en of de huisartsen en de inwoners van Hengelo er tevreden mee zijn, dat zullen we de komende maanden merken. We zullen ons er als gemeente nadrukkelijk mee blijven bemoeien. De acute zorg blijven we voor inwoners van Hengelo belangrijk vinden", zegt Bron. 
De SP in Hengelo haalde eerder duizenden handtekeningen op om de sluiting van de spoedeisende hulp tegen te houden. "We zijn boos over dit besluit", zegt Hugo Koetsveld van de SP. "In een stad als Hengelo moet een basisziekenhuis aanwezig zijn. Nu worden elke keer stappen gezet waardoor het geen basisziekenhuis meer is. De spoedeisende hulp moet daar een belangrijk onderdeel van zijn. We gaan nu alleen nog maar meer actievoeren in de hoop dat het ziekenhuis zich bedenkt." 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.