nieuws

FC Twente voorziet ook bij komende bekerwedstrijd problemen met treinen

NS-station Enschede Drienerlo (tegenwoordig Enschede Kennispark)
NS-station Enschede Drienerlo (tegenwoordig Enschede Kennispark) © RTV Oost / Shireen Krus
FC Twente verwacht dat er ook bij de aankomende bekerwedstrijd problemen kunnen ontstaan voor supporters die na de wedstrijd met de trein richting Hengelo willen vertrekken. De Enschedese club waarschuwt supporters daarover op de website.
Omdat in de nieuwe dienstregeling de laatste trein van Enschede Kennispark richting Hengelo om 23.39 uur vertrekt in plaats van om 00.08 uur, kan dit problemen opleveren voor supporters. Als de bekerwedstrijd uitdraait op een verlenging of strafschoppen, is die laatste trein niet meer te halen voor de fans.

Vroeger tijdstip niet mogelijk

De club heeft bij de KNVB gevraagd om de wedstrijd, die om 20.45 uur begint, te verplaatsen naar een vroeger tijdstip. "Dat is niet gelukt", zegt commercieel directeur Erik Velderman. 
Bij de vorige bekerwedstrijd tegen Ajax deed zich hetzelfde probleem voor, toen die wedstrijd met strafschoppen werd beslist. Uiteindelijk besloot de NS op eigen initiatief om te stoppen op het station Enschede Kennispark, waardoor supporters alsnog naar huis konden.

Goed nadenken over reis

Keolis rijdt sinds kort op het traject bij Enschede Kennispark, maar zette bij de vorige bekerwedstrijd geen extra trein in. FC Twente weigerde bovendien mee te betalen aan de inzet van een extra trein.
FC Twente speelt dinsdag in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Cambuur Leeuwarden. De club adviseert supporters vooraf om goed na te denken over hoe ze naar de Grolsch Veste komen. Voor supporters die met de trein naar Enschede reizen zijn er geen problemen. De laatste trein richting Enschede rijdt om 00.51 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.