nieuws

SC Overdinkel wil met voetbalgame spelertjes aan zich binden

Sportclub Overdinkel zet de game FIFA in om voetballertjes meer bij de sport te betrekken. Vandaag was de finale van de zoektocht naar de beste FIFA-speler van de vereniging.
Elk team van de junioren en pupillen hebben voorrondes gespeeld met hun eigen team. De twee beste spelers van het team zijn door naar de finale die zondag werd gehouden. 
Overdinkel wil in de toekomst voor elke wedstrijd van hun team een potje FIFA op de Playstation tegen een e-sporter van de tegenstander spelen in het clubgebouw.
Daarnaast is het idee om de jongens meer met elkaar om te laten gaan. "Dat is beter dan dat de jongens alleen thuis zitten voor hun beeldscherm", zegt Rene Weggen van de voetbalclub.

Meer aanzien

"Soms blijkt het dat jongens die niet zo goed kunnen voetballen, juist erg goed in FIFA zijn. Dat zorgt dat die jongens ook wat meer aanzien krijgen in het team", aldus Weggen.
Stijgen in de hiërarchie van een team moet er volgens buurtsportcoach Jurgen Schiphorst van de gemeente Losser voor zorgen dat jongeren actief bij de club blijven. Losser heeft daarom 500 euro bijgedragen aan e-sports bij SC Overdinkel. "Jongens worden zo meer bij de voetbalclub betrokken en zullen minder snel afhaken", legt Schiphorst uit.

Aanjager

Hoeveel amateurclubs al een e-gamer hebben weet Weggen niet. "Overdinkel zou de rol van aanjager van de e-sporters onder de amateurclubs kunnen vervullen."
Zondagmiddag bleek Stijn Egberink de beste gamer onder de junioren en Ron Melenhorst de winnaar bij de pupillen. Aan de finale deden 22 spelers mee.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.