nieuws

Bestuur waterpoloclub De Mors Rijssen: ons publiek is fanatiek maar niet agressief

waterpolo
waterpolo © Pro Shots
Het bestuur van waterpoloclub De Mors uit Rijssen betreurt het wegsturen van het publiek door de scheidsrechters tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Supporters waren het niet eens met beslissingen van de scheidsrechters in de wedstrijd tegen WS Twente uit Borne, waarna de onrust op de tribune het arbitrale duo te gortig werd. In de derde periode werd de wedstrijd stilgelegd en het publiek weggestuurd.
"Het Rijssense publiek staat bekend om zijn positieve fanatieke inbreng tijdens de wedstrijden van het eerste herenteam", schrijft het bestuur van De Mors in een reactie. "Arbitrale beslissingen kunnen dan emoties oproepen. Alhoewel wij niet tegenspreken dat ons publiek fanatiek is, herkennen wij ons niet in het beeld dat er een agressieve sfeer is ontstaan."
"Wij betreuren het feit dat de scheidsrechters zich genoodzaakt voelden om het publiek weg te sturen, maar respecteren deze beslissing. 
Wij willen een vereniging zijn waar een veilige sfeer heerst voor alle aanwezigen en waarbij zeker de positie van scheidsrechters niet ter  discussie mag staan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.