nieuws

Jubileumvoorstelling Hengelose Revue is kunst met een 'kleine k'

Met de jubileumproductie 'Eeuwig Jong' viert de Hengelose Revue haar 65ste verjaardag. In deze nieuwste productie wordt een boerderij omgetoverd tot een beautyfarm.
Achter de schermen is al heel wat werk verzet sinds ze in september zijn begonnen met de productie van de voorstelling. Het theatergezelschap houdt bijna alles in eigen hand. De decors, de kleding en de muziek zijn allemaal zelf bedacht en in eigen huis gemaakt.

Grote zaal

Donderdag 1 februari is de generale repetitie, een dag later is de première. De jubileumshow bestaat uit zes voorstellingen die allemaal worden gespeeld in de grote zaal van Schouwburg Hengelo. De verwachting is dat touringcars met fans uit de hele regio naar Hengelo komen. Dat gebeurt al meer dan 40 jaar.

Het verschil

"De Hengelose revue is echt een Twentse revue", vertelt regisseur Bertum Braam. "De voorstelling kenmerkt zich door een combinatie van zang, dans, toneel en cabaret. Het is kunst met een kleine 'k', heel dichtbij het publiek en vooral heel herkenbaar." Volgens Braam is de revue maar moeilijk te vergelijken met de bekende revues van bijvoorbeeld André van Duin en John Lanting.

De jubileumvoorstelling is te zien op:

  • Vrijdag 2 februari om 20:00 uur
  • Zaterdag 3 februari om 20:00 uur
  • Zondag 4 februari om 14:00 uur
  • Woensdag 7 februari om 20:00 uur
  • Donderdag 8 februari om 20:00 uur
  • Vrijdag 9 februari om 20:00 uur

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.