nieuws

Topwerklocaties bieden Overijssel economisch extra fundament

Overijssel heeft er vijf topwerklocaties bij, dat zijn bedrijventerreinen met een streepje voor. De locaties doen het economisch goed én ze bieden wat extra's ten opzichte van de reguliere bedrijventerreinen, bijvoorbeeld op gebied van duurzaamheid en groen.
Veel bedrijventerreinen bestaan uit betonnen blokkendozen waarin geld wordt verdiend, met veel asfalt ertussen. Terreinen die de provincie als topwerklocatie benoemt zien er anders uit. Ze zijn duurzaam, er is ruimte voor natuur en het is er prettig werken.

Twente

In Twente waren al vier topwerklocaties:

West-Overijssel

Daar zijn er vijf bijgekomen, die allemaal in West-Overijssel liggen:
Tekst gaat verder onder de afbeelding
Vormgeving: RTV Oost
Bonfix op Hessenpoort
Ondernemer Marcel van Buul van het bedrijf Bonfix is blij met de groene uitstraling van Hessenpoort in Zwolle. Daardoor is het makkelijker om personeel aan te trekken. Van Buul heeft het groene karakter nog versterkt met een dierenweide naast het bedrijf. De provincie Overijssel steunt de bedrijven op de topwerklocaties om duurzaam mogelijk te werken.

"Internationale allure"

Gedeputeerde Eddy van Hijum ziet dat er veel aandacht uitgaat naar de topwerklocaties. "Maar we vinden alle bedrijventerreinen in Overijssel belangrijk", benadrukt hij. "De topwerklocaties moet je zien als de buitenboordmotoren van de regionale economie. Deze locaties zorgen ook voor internationale allure." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.