nieuws

Verdachte autobrand Borne betrokken bij eerder incident

Van de 34-jarige groenwerker, die vanmiddag in Borne werd aangehouden op verdenking van brandstichting, blijkt twee weken geleden ook al een bedrijfsauto in vlammen opgegaan.
De man was vanmiddag aan het werk op de Parallelweg langs de N743 bij Borne toen het voertuig in vuur en vlam vloog.

Opzet in het spel

Blijkbaar waren er aanwijzingen dat er opzet in het spel was, want de man werd kort daarop door agenten aangehouden. Nadat zijn handen werden afgedekt voor nader sporenonderzoek, werd hij in de boeien geslagen en afgevoerd.

Eerdere autobrand

Naar nu blijkt was de verdachte twee weken geleden ook al bij een autobrand betrokken. Dit incident had plaats in de berm van de N343 bij Langeveen. De betrokken werklieden waren bezig met het maaien van de berm toen de auto in lichterlaaie vloog. De hoveniers wisten erger te voorkomen door de gasflessen, die achterin de laadbak stonden, er bijtijds uit te halen.

De man die vanmiddag werd aangehouden, is een medewerker van het bedrijf Van der Weerd in Grafhorst, dat zich onder meer door gemeenten laat inhuren.

Total-loss

Een medewerker van dit bedrijf bevestigt dat de vanmiddag aangehouden man twee weken geleden ook al bij een autobrand was betrokken. “Dat is inderdaad bekend bij ons. In beide gevallen raakte de auto total-loss.” Over het motief van het aangehouden personeelslid wil hij verder niets kwijt en verwijst door naar de politie.

Verband onderzocht

Bij de politie Oost-Nederland was de betrokkenheid bij beide branden nog niet bekend. “Maar als er een verband bestaat, komt dit tijdens het onderzoek ongetwijfeld naar voren”, aldus een woordvoerster.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.