nieuws

Tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn verhuist naar Staphorst

Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde van Jarno Eggen en Cindy Borger verhuist medio 2019 naar Staphorst. RTV Drenthe meldt dat het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant naar de Gemeenteweg gaat, waar nu De Molenmeester is gevestigd.
Eggen, onlangs verkozen tot Chef van het Jaar 2018, en Borger gaan verhuizen omdat zij de keuken in hun huidige pand te klein vinden. Uitbreiden kan niet, omdat het restaurant in een monumentaal pand is gehuisvest. Daarnaast wordt het pand in Zuidwolde gehuurd en wil Eggen graag een horecapand in eigendom. Dat kon wel worden gevonden in Staphorst. 

De bedoeling is dat De Groene Lantaarn op dezelfde voet verder gaat in Staphorst. "Het restaurant wordt één op één overgezet qua naam beleving en team. En de mensen komen bij je eten, omdat ze over ons hebben gehoord. De meeste van onze gasten komen van ver. Ik denk niet dat het uitmaakt of ze afslag 25 of 23 van de A28 moeten nemen. Dat maakt niet uit."

Eggen krijgt op 1 oktober de sleutel van het nieuwe pand in Staphorst. Tot die tijd blijft het huidige restaurant de Molenmeester ook open. "Eind 2018 gaan we hier in Staphorst aan de slag om het De Groene Lantaarn te maken. We willen dan in april of mei 2019 open. De Groene Lantaarn in Zuidwolde blijft tot de verhuizing gewoon open."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.