nieuws

Expositie over transportbedrijf Bolk in Huis van Katoen en Nu in Almelo

Ruim tachtig jaar al een begrip in Almelo en de wijde omgeving: transportbedrijf Bolk. Van vervoerder van kolen en drank naar bijzonder transport van onderdelen voor windmolens. Genoeg reden voor een expositie in het Huis van Katoen en Nu in Almelo.
De expositie is vandaag geopend. Volgens Erik Lette van het Huis van Katoen en Nu ook heel logisch dat er een expositie over het bedrijf komt. 
"Omdat Bolk een van de bedrijven in Almelo is waar mensen trots op zijn. Als je in Italië bent en je ziet een vrachtwagen van Bolk rijden is het 'hey Almelo'. Het leeft onder de bevolking, het bestaat ook al heel lang. Er werken veel mensen uit de regio en er is veel sympathie voor het bedrijf."

Bijzondere spullen

De expositie is verdeeld in negen thema's met veel foto's en veel voorwerpen. "Ook spullen die ik niet kende", vertelt Lette. "Bijvoorbeeld een hoogtestok waarmee de hoogte van de lading en de transportcombinatie onderweg opgemeten kan worden. En breedteverlichting, daar vraagt het huidige transport ook om."

Trots

Directielid Joop Savenije van Bolk is trots op de expositie. "Ik vind dit echt geweldig. Ik loop nu een paar jaar bij Bolk rond, dit jaar alweer 40 jaar. Deze expositie is perfect om te zien welke ontwikkelingen het bedrijf heeft doorgemaakt. Van een autootje of zeven a acht toen ik begon, naar nu een club van 300 mensen. We bewegen ons in vele takken van transport."
Wat hij het mooiste aan de expositie vindt? De foto's zijn toch het mooist, met name de oude want die roepen herinneringen op."
De expositie is tot en met april te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.