nieuws

Jesse Klaver trekt in Zwolle fel van leer tegen Lelystad Airport

GroenLinks voorman Jesse Klaver sprak vanavond voor zo'n 600 belangstellenden in poppodium Hedon z'n veto uit over de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport.
De lijsttrekker van GroenLinks bezoekt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen diverse Nederlandse steden. Tijdens elke zogeheten 'Meetups' wordt een actueel thema besproken. In het Zwolse poppodium was dat dinsdagavond de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport.

Belachelijk

Volgens GroenLinks ondervinden inwoners van Zwolle en veel andere gemeenten in Noord-Oost Nederland straks veel hinder van laag overvliegende toestellen als de uitbreiding van Lelystad Airport doorgaat. Klaver vindt het 'belachelijk' dat er dagelijks meer vliegtuigen van Schiphol naar bijvoorbeeld Londen vertrekken dan treinen naar Zwolle, 'als je dat aantal vermindert hoef je ook niet uit te breiden,' aldus Klaver. Het 'voorstel' werd met gejuich en applaus ontvangen door de 600 aanwezigen uit o.a. Overijssel, Drenthe, Groningen, Gelderland en Flevoland.

Kleur bekennen

Naast Klaver sprak ook Leon Adegeest, initiatiefnemer van HoogOverijssel. Volgens Adegeest bekent het actiecomité geen kleur door te spreken op de partijbijeenkomst van GroenLinks maar zijn de tegenstanders van uitbreiding van Lelystad Airport gebaat en blij met alle steun die ze krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.