nieuws

Zwollenaar drong woning in Lelystad binnen na vermeende aanranding van zusje

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © Istock
De officier van justitie in Lelystad heeft taakstraffen van 180 en 150 uur geëist tegen twee broers en hun moeder. De drie zouden een woning in Lelystad zijn binnengevallen in juli 2016 en de bewoner ernstig hebben bedreigd. Een van de broers komt uit Zwolle.
De moeder en de broers hoorden die dag van het jongere zusje in de familie, dat de man uit Lelystad haar had aangerand. Woedend togen ze midden in de nacht naar het huis van de man. De ene broer sloeg met een golfclub de voordeur aan diggelen, waardoor hij samen met de andere broer en hun moeder naar binnen kon stormen.

Daar werd volgens de officier van justitie de televisie van de muur getrokken en een mobiele telefoon vernield. Een van de mannen en de moeder schreeuwden tijdens de inval dat ze wraak kwamen nemen en de bewoner dood zouden maken. De oudste broer verklaarde in de rechtbank dat hij wel agressief was, maar dat er geen sprake was van doodsbedreigingen.
De officier van justitie vindt wel dat alle drie schuldig zijn aan bedreigingen met de dood. Zij eiste tegen de oudste broer een taakstraf van 180 uur en tegen de moeder en de andere broer ieder 150 uur.
Daarnaast moeten ze een schadevergoeding van bijna drieduizend euro betalen aan de man uit Lelystad. Die is overigens nooit veroordeeld voor de vermeende aanranding.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.