nieuws

Laatste bezuinigingsronde MST Enschede: 168 voltijdbanen verdwijnen

Er verdwijnen dit jaar 168 voltijdbanen uit het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Na deze laatste bezuinigingsronde zou het noodlijdende ziekenhuis volgend jaar weer in de zwarte cijfers moeten staan.
In 2016 werd duidelijk dat het MST het financieel moeilijk heeft. Het ziekenhuis leed een verlies van veertien miljoen per jaar en er moest dertig miljoen euro bezuinigd worden. 
Er zijn de afgelopen jaren meer dan vierhonderd banen verdwenen bij het MST in Enschede: 83 banen in 2016, 160 vorig jaar en dit jaar opnieuw 168 banen.
Volgens Lars Wormgoor, woordvoerder van het MST, is dit de laatste geplande bezuinigingsronde en moet het ziekenhuis volgend jaar weer in de plus staan. 
Volgens Wormgoor kunnen de verdwenen banen worden opgevangen door processen in het ziekenhuis aan te passen. "De oude processen zijn meegegaan naar het nieuwe ziekenhuis, waardoor we te veel mensen in dienst hadden", aldus de woordvoerder. Volgens Wormgoor zijn verschillende afdelingen in het nieuwe ziekenhuis samengevoegd waardoor manuren bespaard kunnen worden. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.