nieuws

Hardenberger Mark Haayema schrijft schoolboek kinderboekenweek 2018

Johannes de Parkiet
Johannes de Parkiet © Uitgeverij Rubinstein
Tijdens de kinderboekenweek wordt groep één en twee voorgelezen uit het boek Johannes de Parkiet van de geboren Hardenberger Mark Haayema. Zijn boek is namelijk een van de 'kerntitels'. Dat zijn boeken die op school in de les gebruikt worden.
Elk jaar kiest de organisatie van de Kinderboekenweek een aantal boeken die aansluiten op het thema van de boekenweek. Deze boeken staan centraal in het lesmateriaal bij de leesbevorderingsactiviteiten op basisscholen.

Vriendschap staat centraal

Dit jaar staat de kinderboekenweek in het teken van vriendschap. Johannes de Parkiet vertelt het verhaal van vogelliefhebber Gijs.
Hoewel Gijs een enorme volière heeft gebouwd, heeft hij maar één parkietje: Johannes. Als er na een tijdje meer vogels - zebravinken- in 'zijn' volière komen, is Johannes daar niet zo blij mee. Johannes kan niet goed wennen aan al die vreemde vogels met andere gewoontes en geurtjes.

Bekend van...

Haayema is bekend van kinderboeken als 'Oma, mag ik mijn pop terug' en 'Joep', maar is daarnaast ook een bekende naam in het theater. Zo speelt hij nu in 'De boterhamshow' en werkte hij eerder mee aan 'Kikker is verliefd' en aan het spectaculaire Warhorse.
Johannes de Parkiet ligt vanaf 9 maart in de winkel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.