nieuws

Buitenlandse interesse voor Actieplan Binnenstad van gemeente Hengelo

skyline Hengelo
skyline Hengelo © RTV Oost
Het Actieplan Binnenstad van de gemeente Hengelo kan rekenen op internationale belangstelling. Het is een Europees voorbeeldproject voor andere steden. Daarom presenteerde Hengelo de laatste dagen het plan aan bevriende buitenlandse steden.
Dat gebeurde Italiaanse Spoleto, een stad in Umbrië, ten zuiden van Perugia. De bijeenkomst vond plaats in het kader van Retaillink, een project waarin Europese binnensteden van elkaars aanpak leren.
In Retaillink zijn naast Hengelo bevriende steden uit Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Kroatië, Roemenië, Italië en Hongarije vertegenwoordigd. De steden houden elkaar op de hoogte over slimme maatregelen die zij nemen om binnensteden bruisend te houden
en leegstand te bestrijden.
Het aanpassen van regelgeving, ruimtelijke maatregelen, verkeer en stadspromotie zijn onderwerpen waarover gesproken is.
Met name het proces dat is voorafgegaan aan te maken van het actieplan, stond centraal in de bijeenkomst. Ook bij de uitvoering van het Actieplan blijft samenwerking centraal staan, zegt wethouder binnenstad Marcel Elferink.
"Bij verschillende bijeenkomsten hebben we een oproep gedaan aan ondernemers en vastgoedeigenaren om mee te denken. Het enthousiasme om te helpen is groot. De komende maanden gaan we dan ook samen met betrokken ondernemers en pandeigenaren verder aan de slag!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.