nieuws

"Gemeente Enschede moet meer doen dan alleen reageren op incidenten AkzoNobel"

"Gemeente Enschede moet meer doen dan alleen reageren op incidenten AkzoNobel"
"Gemeente Enschede moet meer doen dan alleen reageren op incidenten AkzoNobel" © RTV Oost / Rogier van den Berg
De gemeente Enschede moet de handen uit de mouwen steken en de bodemproblemen hoog op de agenda zetten. Alleen reageren op incidenten als de lekkende leidingen van AkzoNobel is niet meer voldoende. Dat adviseert de commissie Ondergrond van de Toekomst.
De commissie Ondergrond van de Toekomst, bestaande uit zes raadsleden en drie externe deskundigen, werd vorig jaar door de gemeenteraad ingesteld. De commissie moet een beleid en een visie voor de gemeente bedenken op het gebied van de diepe ondergrond.

Proactieve houding
"Er was een continu bewustzijn dat de gemeente altijd achter de feiten aanliep", aldus Patricia Van der Valk, onafhankelijk voorzitter van de commissie. Formeel gezien gaat het Rijk over de ondergrond en heeft de gemeente er niks over te zeggen. Toch ervaren gemeenten als Enschede en Hengelo overlast van bijvoorbeeld lekkende leidingen en dus is een proactieve houding noodzakelijk, aldus Van der Valk.

Komende raadsperiode 
Om daadwerkelijk iets voor elkaar te krijgen moet er nauwer worden samengewerkt met andere gemeenten en de provincie, zo staat in het rapport. Ook moet het onderwerp de komende raadsperiode gelijk hoog op de agenda komen te staan.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.