nieuws

Verrassing: TwentseWelle ontvangt 365.000 euro uit handen van Ilse DeLange

Museumdirecteur Arnoud Odding ontving uit handen van Ilse DeLange een cheque van 365.000 euro. Het bedrag is een extra bijdrage van de BankGiro Loterij en kwam als een complete verrassing voor het museum.
Ieder jaar maakt de BankGiro Loterij in februari bekend welk miljoenenbedrag er naar cultuur gaat. Vorig jaar was dit ruim 66,9 miljoen euro.
In aanloop naar deze bekendmaking wordt een aantal musea verrast met een extra bijdrage.
"En vandaag zijn we dus hier in Enschede. Musea kunnen onze financiële bijdrage goed gebruiken en er worden dan ook veel mooie dingen mee gedaan. Ik weet zeker dat ook de TwentseWelle met deze extra bijdrage prachtige dingen gaat doen", vertelt Arjan Beerman van de BankGiro Loterij.

Extra bijdrage

Arnoud Odding van TwentseWelle staat nog een beetje onwennig met de cheque in zijn handen. "We zijn echt compleet verrast! Wat een mooi moment is dit en wat kunnen we het geld goed gebruiken." Het museum wil het geld gaan gebruiken om het depot open te stellen voor het publiek.
Het bedrag van 365.000 euro is een extra bedrag bovenop de subsidie van 200.000 euro die het museum jaarlijks ontvangt van de BankGiro Loterij. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.