nieuws

Ballotage-commissie akkoord: Twente vaart mee met Pride Amsterdam

Onder de naam LHBTI-Twente mag de regio Twente dit jaar meevaren met Pride Amsterdam. Dat heeft de organiserende stichting Amsterdam Gay Pride vandaag in Amsterdam bekendgemaakt. Initiatiefnemer Krijn Lock is buitengewoon blij. "Het is geweldig dat we mee mogen varen en zo onze regio kunnen promoten.”
Organisaties kunnen niet zo maar meedoen, maar worden door een ballotage-commissie, onder leiding van oud-wethouder en presentator Frits Huffnagel, beoordeeld. De boot moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet onder andere het thema van de organisatie, dit jaar is dat heroes (helden), goed naar voren komen.
"Samen met de Twentse Ambassade Amsterdam zijn we aan de slag gegaan en zijn we in contact gekomen met Saxion Hogeschool en de LHBT-jongerenvereniging Exaltio", zegt Lock.
"Allerlei partijen haken nu verder aan. Als helden hebben we leraren en professoren genomen om onze boodschap ‘veilig leren en studeren in innovatief Twente’ bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. In Twente kan je namelijk gewoon jezelf zijn. Dat willen we uitstralen."

Blik op financiën

Komende maanden gaat de organisatie aan de slag om de financiën rond te krijgen. "Belangrijkste was in eerste instantie om door de ballotage te komen. Nu dat gelukt is gaan we op zoek naar sponsoren die ons willen helpen om Twente bij honderdduizenden mensen onder de aandacht te brengen."
Pride Amsterdam wordt dit jaar van 28 juli tot 5 augustus gehouden. De botenparade is 4 augustus. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen.
Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Pride Amsterdam biedt een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Het doel van Stichting Amsterdam Gay Pride is om aandacht te blijven vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.