nieuws

Overijverig paard maakt spontane oefensprong: "Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt"

Dit paard mag even de benen strekken in de binnenbak bij stal Wilten in Nieuwleusen, maar in plaats van even rustig een rondje te stappen kiest Incredible C. ervoor om zelf het parcours te gaan oefenen.
Door Else Binnenmars
"Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt", vertelt staleigenaar Roy Wilten. "Ik maak heel veel video's, maar dit ga ik nooit meer meemaken."

'Ze is echt aan het spelen'

Het parcours is niet onbekend voor de 5-jarige Incredible C. "Ik heb dit parcours met haar geoefend onder het zadel", vertelt Roy. Maar toen de ruiter het paard alleen haar gang liet gaan in de bak sprong ze uit zichzelf de juiste volgorde. "Helaas was ik daarvoor te laat met filmen, maar ze sprong gewoon hetzelfde parcours."
Volgens Roy is Incredible C. een paard dat graag speelt. "Ze moet echt haar ei kwijt kunnen, in de stapmolen raakt ze haar energie niet kwijt. Ik heb veel meer videomateriaal maar heb er in geknipt. Tussen het springen door was ze aan het rennen, rollen en dan maakte ze weer een sprongetje. Ze was gewoon echt aan het spelen."

'De teller tikt nog wel even door'

De video werd in de nacht van maandag op dinsdag gedeeld op de facebookpagina van de stal en wordt flink gedeeld en bekeken. De video is al meer dan 93.000 keer bekeken. "Ik maak meer video's en die worden ook altijd wel goed bekeken, maar deze gaat hard en ik denk dat de teller nog wel even doortikt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.