nieuws

Overname glasvezelbedrijf Reggefiber uit Rijssen kan definitief doorgaan

Overname Reggefiber kan doorgaan
Overname Reggefiber kan doorgaan © Flickr Creative Commons / Dirkjan
De overname van Reggefiber door KPN kan definitief doorgaan. Vodafone had beroep aangetekend tegen de overname van het Rijssense bedrijf, maar volgens het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het samengaan geen marktverstorende werking.
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) had de overname in 2014 al goedgekeurd, onder de voorwaarde dat het netwerk zou worden opengesteld voor concurrenten. Zo zou de deal volgens de mededingingswaakhond geen effect hebben op de concurrentie op de markt. Vodafone maakte daar ook bezwaar tegen, maar de rechtbank van Rotterdam zag er geen probleem in.
Nu heeft Vodafone ook bot gevangen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Glasvezel

Reggefiber houdt zich bezig met de aanleg en exploitatie van een nationaal glasvezelnetwerk voor consumenten. Over dit netwerk kunnen, net als het kopernetwerk en het kabelnetwerk, door verschillende retailaanbieders telecomdiensten worden aangeboden. 
Vodafone stelde dat de tarieven die het moet betalen omhoog zouden gaan door de overname, maar de rechters wezen erop dat er een maximumtarief geldt. Zolang de prijs daar niet boven komt is er geen probleem.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.