nieuws

Gemeentebelang Deventer is in koeienstal druk met verkiezingen

Met nog een paar weken te gaan tot aan de verkiezingen, is het hard werken op de boerderij van Liesbeth Grijsen in Lettele. In het zaaltje boven de koeienstal is het campagnecentrum van Gemeentebelang gevestigd. De partij werd vier jaar geleden verrassend de grote winnaar in Deventer.
De grootste zijn is mooi, de grootste blijven is een hele uitdaging. Toch kijkt Liesbeth Grijsen vol vertrouwen uit naar de aankomende verkiezingen. "We hebben de afgelopen vier jaar laten zien dat we met nuchter en gezond verstand onze gemeente prima kunnen besturen. Ik verwacht minimaal de zeven zetels die we nu hebben en stiekem hoop ik dat er nog een zetel bijkomt."
Naast het wethouderschap en nu dus de verkiezingscampagne runt Grijsen een melkveebedrijf in Lettele. Vier jaar geleden werd ze plotsklaps wethouder in de gemeente Deventer. "Ik ben voor mijn gevoel in het diepe gesprongen, maar heb het heel erg mooi gevonden dat ik deel mocht uitmaken van ons bestuur."

Puntjes op de i

Met de verkiezingen in aantocht heeft de hele partij zich verzamelt in een zaaltje boven de koeienstal om de campagne op poten te zetten. In groepjes gaan partijleden aan de slag. Er is een groepje dat oefent in debatteren, een groepje dat tweets schrijft en een groepje dat de speerpunten van de partij op een rij zet.
"We zijn natuurlijk al een paar maanden bezig. We hebben eerst ons verkiezingsprogramma geschreven en zetten nu de puntjes op de i, zodat we goed kunnen uitdragen waar we voor staan en wat mensen van ons mogen verwachten", vertelt Grijsen.

Tussen de koeien

Beneden tussen de koeien bouwt een aantal partijleden een aanhanger om tot promotiewagen. Achterop de wagen prijkt een grote foto van Grijsen met daarboven nummer 1, een verwijzing naar lijst 1. "Ja, dat is zo gaaf om lijst 1 te zijn. Hopelijk worden we dit jaar weer de grootste."
En die grote foto op de wagen? "Daar kan ik nog steeds niet aan wennen, maar je moet jezelf nu eenmaal promoten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.