nieuws

Vijf miljoen voor metamorfose Woonboulevard Almelo: "Meer dan gehoopt"

Een investering van vijf miljoen euro moet de Woonboulevard in Almelo weer op de kaart te zetten. Het bedrag wordt door de vijf pandeigenaren bij elkaar gelegd.
Waar Plein Westermaat in Hengelo al jaren goed draait en veel bezoekers trekt, wordt de Woonboulevard in Almelo geteisterd door leegstand en tegenvallende bezoekerscijfers. Door de boulevard een metamorfose te geven en grote bedrijven aan te trekken hopen de eigenaren meer bezoekers naar Almelo te lokken.

Meerdere geïnteresseerden 
Volgens Joost Tiemersma, lid van de vereniging van eigenaren van de Woonboulevard, zijn verschillende partijen geïnteresseerd. Het gaat om Mediamarkt, Decathlon, Action XL, Cool Blue en Toys Champ. De laatste wil volgens Tiemersma direct komen.

Meer dan gehoopt

Lars Elferink, eigenaar van Multimedia Center, zit sinds 1994 met zijn computerzaak op de Woonboulevard. Als bestuurslid van de winkeliersvereniging hoopt hij al jaren op een financiële injectie. "Deze investering is meer dan we hadden durven hopen, eerdere plannen waren veel minder ambitieus", aldus Elferink. De parkeerplaats van de boulevard wordt veranderd, er komen zonnepanelen op de daken en de gevels van panden worden grondig gerenoveerd. 

Lifestyle Boulevard
De investering gaat gepaard met een naamswijziging: 'Woonboulevard' wordt 'Lifestyle Boulevard'. "Het klinkt veel pakkender, bovendien dekte de naam Woonboulevard de lading niet meer", aldus Elferink. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.