nieuws

Politie oefent in centrum Hengelo: "Vind het geweldig om te acteren"

Het centrum van Hengelo was vanmiddag het toneel voor grote oefeningen van de Mobiele Eenheid. Agenten speelden tien verschillende scenario's in de Hengelose binnenstad om zo realistisch mogelijk te oefenen.
Politieagent Pierre Drachman mocht voor de oefening zijn politiepak verruilen voor het pak van een relschoppers. "Ik ga ruzie maken en de ME de gelegenheid geven om een interventie te plegen op een zo realistisch mogelijke manier", vertelt hij. 
"Ze gaan op de door hun aangeleerde manier proberen om ons uit elkaar te halen en zo nodig een aanhouding te doen. Ik vind het geweldig om te acteren en ik weet precies wat er verwacht wordt", vervolgt hij. 

"Moeten geen doden vallen"

Dat de politie agenten inzet als acteurs, is volgens Drachman met een reden. "Je kan natuurlijk ook extra geweld gebruiken. Dan vallen er gewonden en doden en dat willen we niet."
Volgens Drachman is de straat de enige realistische plek om te oefenen. "We proberen zo realistisch mogelijk te oefenen, zodat we in de praktijk weten wat we moeten doen als we zo'n casus tegenkomen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.