nieuws

Foutje, bedankt! PET-paviljoen blijkt in beton gegoten

Het transport van het PET-paviljoen van Enschede naar Hengelo loopt flinke vertraging op. Toen vanochtend werd geprobeerd het paviljoen op te tillen, bleek het in beton te zijn gegoten. En dus moet er een specialist bijkomen om het paviljoen los te slijpen.
Dat het een flinke operatie zou worden om het bouwwerk, dat een tweede leven krijgt als Stork Paviljoen in Hengelo, te verplaatsen was vooraf al bekend. Het paviljoen moet eerst door een kraan op een vrachtauto worden getild. Daarna gaat het bijzondere transport over de weg, het water en vervolgens weer over de weg. 
Om de nieuwe locatie, de parkeerplaats van het ROC van Twente aan de Lansinkesweg, te bereiken, moeten meerdere wegen worden afgesloten. Lantarenpalen zijn uit de grond gehaald om bochten te halen en tientallen politie-agenten en verkeersregelaars staan langs de kant om het transport te begeleiden.
Maar bij de eerste stap van het transport ging het al mis. De poten van het gebouw blijken vast te zitten in het beton. En dat was vooraf niet voorzien. Daar kwamen ze pas achter bij het optillen van het gebouw, toen bleek dat het gewicht zwaarder was dan berekend.

Specialist

Een specialist is onderweg om het gebouw, dat volledig bestaat uit PET-flessen, uit het beton te slijpen. Het transport loopt hierdoor twee uur vertraging op. En dus moeten de tientallen nieuwsgierige kijkers nog even geduld hebben om het gevaarte voorbij te zien komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.