nieuws

Minister van Engelshoven opent centrum voor precisietechnologie

Minister Ingrid van Engelshoven (OCW) opende vanmorgen bij haar werkbezoek aan Twentse culturele en onderwijsinstellingen het centrum voor precisietechnologie in het ROC van Twente.
Het centrum is tot stand gekomen dankzij intensieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Vanuit het bedrijfsleven is er grote behoefte aan specifiek opgeleide technisch onderlegde mensen.
De opleidingen Researchinstrumentenmaker en verspaningstechnoloog zijn in augustus 2017 begonnen en bleken gelijk een succes. Het bedrijfsleven betaalt mee aan de opleiding door bijvoorbeeld praktijkdocenten of apparatuur beschikbaar te stellen.

Op zoek naar de pareltjes

Bij de officiële opening waren veel vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven aanwezig, zoals Antoinette Tanke van metaalbedrijf NTS Norma in Hengelo. "Ik kijk rond wat de pareltjes zijn en wat ze aan het doen zijn". Ze vindt het een goed initiatief van het ROC en het bedrijfsleven dat ze deze opleiding gezamenlijk opzetten.

Vakmensen van de toekomst

Ook wethouder Eelco Eerenberg van Enschede was blij met het initiatief: "De mensen die hier worden opgeleid zijn de vakmensen van de toekomst. Ze beginnen misschien in Enschede, gaan dan studeren in Hengelo en misschien werken in Rijssen, dus dit moeten we regionaal organiseren. Zo kunnen we het werk en de kennis voor de regio behouden". 

Regionaal investeringsfonds

"Daar waar overheden, het bedrijfsleven en ROC's samenwerken, kunnen ze rekenen op mijn steun", sprak de minister. Ook financieel, want het Regionaal Investeringsfonds voorziet daarin.

Vol programma

Naast het bezoek aan het ROC bezocht de minister nog het Enschede Lab, het Rijksmuseum Twente en de Twentse Welle, het Mechatroniclab van Saxion en de seizoenspresentatie van de Reisopera en het Wilminktheater

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.