nieuws

BurgerBelangen wil spoeddebat over kruispunt Bos bij Raalte

Kruispunt Bos op de N35 bij Raalte
Kruispunt Bos op de N35 bij Raalte © Google Streetview
BurgerBelangen 0572 wil dat er een spoeddebat over Kruispunt Bos bij Raalte komt. De lokale partij is het er niet mee eens dat het college een besluit buiten de raad om wil nemen.
"Het college wil dinsdag buiten de raad om een besluit over de vernieuwing van kruispunt Bos in Raalte nemen", legt fractievoorzitter Ben Nijboer uit. "Het klopt procedureel en inhoudelijk niet."
Een eerder plan om het kruispunt op de N35 te verhogen naar drie meter bleek te veel overlast te veroorzaken. "Daarom is er in de raad besloten dat terug te brengen naar één meter", aldus Nijboer.
Maar in het besluit dat het college van Raalte dinsdag wil gaan nemen, blijken de kaders anders. Daar is Nijboer niet over te spreken: "Ik lees in de stukken dat het college naar een kruispunt op een hoogte een meter streeft. Een streven zegt niet genoeg."

Fietsverbinding

Vorig jaar dienden vier partijen een motie in om een speciale fietsverbinding te maken bij het kruispunt. Die komst lijkt allerminst zeker. "In de stukken staat dat de fietsverbinding er komt, mits de kosten niet tegenvallen", legt de fractievoorzitter uit.
Het spoeddebat wordt aanstaand weekend ingediend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.