nieuws

Almelose flessendief probeert te ontsnappen maar belandt in de sloot

Een nat pak voor Almelose flessendief
Een nat pak voor Almelose flessendief © Flickr Creative Commons / Keli Schimelpfenig
Een Almeloër werd zaterdagmiddag op heterdaad betrapt terwijl hij gestolen statiegeldflessen weer inleverde. Hij sloeg op de vlucht, maar een mislukte sprong over een sloot maakte een eind aan die poging.
De 20-jarige man uit Almelo werd zaterdagmiddag aan de Stadionlaan door winkelpersoneel aangesproken, zo meldt de politie op Facebook. Er bleek emballage gestolen en de Almeloër leverde deze gestolen flessen kort daarop weer in.

Als een speer er vandoor

Nadat het winkelpersoneel de man hiermee confronteerde ging hij er direct als een speer vandoor. Een winkelmedewerker heeft hierop de achtervolging ingezet, geholpen door een klant.
Tijdens zijn vlucht probeerde de man over een sloot te springen, maar dat bleek te hoog gegrepen. Met zijn sprong haalde hij de overkant van de sloot niet, waarna hij snel wegzakte in het water.  Met een nat pak besloot de Almeloër toen om zijn vluchtpoging te staken.
Gewaarschuwde agenten konden de 20-jarige man uit Almelo daarop overnemen bij de winkel en overbrengen naar het arrestantencomplex in Borne.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.