nieuws

De verkiezingskaravaan van RTV Oost staat vandaag in Zwartewaterland

De RTV Oost Verkiezingskaravaan staat vandaag in Zwartewaterland
De RTV Oost Verkiezingskaravaan staat vandaag in Zwartewaterland © RTV Oost
Er zijn waarschijnlijk weinig gemeenten waar het de afgelopen vier jaar zo 'rustig' was in en rond het gemeentehuis als in Zwartewaterland. De verkiezingskaravaan van RTV Oost brengt vandaag kandidaten en kiezers in de stemming voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Onlangs werd in Zwartewaterland een vergadering van raadsleden geschrapt vanwege het ontbreken van belangrijke onderwerpen. Het staat symbool voor de relatieve rust in de gemeente, de afgelopen jaren. Wel was er wat ophef over de reconstructie van de N331 en het beleid rond jongerenketen. Ook een bezuiniging op de zwembaden lokte een reactie van de bevolking uit.
De ChristenUnie en SGP hebben bij de vorige verkiezingen met ieder vijf zetels meer dan de helft van de raadszetels in de wacht gesleept. Deze twee partijen vormen samen met het CDA het college. Raadslid Henk Buit heeft zich afgescheiden van de CDA-fractie omdat hij zich geschoffeerd voelde door coalitiegenoot SGP. 
Het lokale SGP-bestuur haalde het nieuws door het pleidooi te ondersteunen om de doodstraf opnieuw in te voeren. 
Met Buitengewoon Zwartewaterland doet er één nieuwkomer mee aan de komende verkiezingen. Burgemeester Eddy Bilder is bezig aan zijn tweede ambtstermijn. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.