nieuws

Bijeenkomst nadat trainer SV Zwolle voor ogen voetballertjes in elkaar werd geslagen

De voetbalvereniging SV Zwolle houdt vanavond een inloopavond voor kinderen en hun ouders. Aanleiding is de mishandeling van D-trainer Uwais Goelab (22), die op het voetbalveld werd gemolesteerd voor de ogen van tientallen jeugdvoetballertjes. “Dat een ruzie op ons veld wordt beslecht, waar kinderen gewoon willen kunnen sporten, is te triest voor woorden.”
Omdat tientallen D- en E-voetballertjes ooggetuige waren, wil de club nu zorgen voor een zo adequaat mogelijke opvang.

Aluminium buizen

Een viertal jongens kwam medio vorige week – van wie een aantal gewapend met aluminium buizen – ineens het veld op. Vermomd met hoodies en sjaaltjes.
Goelab probeerde nog te vluchten, maar gleed uit, waarna zijn belagers op hem in schopten en sloegen. Ook zou er een mes zijn getrokken. Een aantal vrijwilligers van SV Zwolle schoot het slachtoffer te hulp en wist daarmee erger te voorkomen. Uiteindelijk dropen de aanvallers af.
Andere vrijwilligers hadden de jeugdvoetballertjes intussen al in veiligheid gebracht, maar zij hebben de schermutselingen toch meegekregen.

Gebroken kettinkje aanleiding
Later werd duidelijk dat er sprake was van een strafexpeditie. Een gebroken kettinkje blijkt uiteindelijk de bron van alle ellende. Nadat het kettinkje sneuvelde tijdens een zaalvoetbaltoernooi rond kerst en hierover commotie ontstond, trad Goelab op als vredesstichter. Daarbij liep hij echter rake klappen op.

Vredesstichter
Dat Goelab de ruzie probeerde te sussen, kenmerkt hem, zegt voorzitter Wim van Enteren. “Zo is Uwais.” Met het slachtoffer gaat het intussen weer goed. Afgelopen zaterdag heeft hij zelfs alweer een wedstrijd geleid.
SV Zwolle zit intussen met de affaire in de maag. De impact binnen de club is enorm. De afgelopen dagen gingen het volgens SV Zwolle-preses nergens anders over. Vandaar de inloopavond. “Wij zijn hier ongewild in betrokken, maar doen er nu alles aan om het zo goed mogelijk te begeleiden.”

Professionele hulp

Of professionele hulp wordt ingeschakeld, is volgens Van Enteren nog onduidelijk: “Indien het op prijs wordt gesteld kan een beroep worden gedaan op Slachtofferhulp of onze vertrouwenscommissie.”

De beveiligingsbeelden van de belagers zijn intussen overgedragen aan de politie, die de zaak nu in onderzoek heeft.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.