nieuws

Slachtoffer mishandeling bij training SV Zwolle durft niet meer alleen over straat

Slachtoffer van mishandeling bij SV Zwolle
Slachtoffer van mishandeling bij SV Zwolle © NOS
"Ik voel me niet meer op mijn gemak en moet altijd met mensen om mij heen lopen. Ik durf niet meer alleen over straat." De mishandeling vorige week heeft grote indruk gemaakt op de 22-jarige Uwais Goelab uit Zwolle. Tijdens het trainen van de D-pupillen van SV Zwolle werd hij door een groep onherkenbare mannen ernstig mishandeld.
Sindsdien is hij op zijn hoede. "Als er een groep jongeren is die tijdens mijn hobby op de club kan komen en waar jongen kinderen bij zijn hun ding kunnen doen, dan vind ik wel dat we daar voor moeten oppassen."
Tijdens het interview is een oom van Goelab aanwezig in de winkel waar hij werkt. "Anders had ik de winkel op slot moeten doen."

Onherkenbaar vermomd

Een viertal jongens, van wie een aantal gewapend met aluminium buizen, kwam ineens het veld op. Onherkenbaar vermomd met hoodies en sjaaltjes. Toen duidelijk werd dat ze het op hem hadden voorzien, probeerde Goelab te vluchten. Hij gleed uit en kreeg vervolgens schoppen en klappen van zijn belagers.
Een aantal vrijwilligers van de club schoot het slachtoffer te hulp en wist erger te voorkomen. "Daarna zijn ze heel rustig weggegaan, alsof het de normaalste zaak van de wereld was." 

'Om niks'

Waarom ze het op Goelab hadden voorzien, weet hij niet. Hij heeft één van de belagers herkend, van een akkefietje vóór kerst. "Dat ging om niks. Ze hebben het op mij gemunt denk ik, omdat ik mijn neefje heb gered toen hij geslagen werd. Ze probeerden hem buiten weer te slaan, maar ik heb ze uit elkaar gehaald, mijn neefje naar binnen geduwd en de deur dichtgedaan."
Goelab: "Ze zeggen dat het om een ketting ging die geknapt was. Maar dit zijn jongens die hier op uit zijn. Achteraf hoorde ik dat ze al gezegd hadden dat ze zouden vechten. Ik hoop wel dat het nu klaar is, want er zouden nog veel ergere dingen kunnen gebeuren."

Onbeschoft en respectloos

Goelab is boos over het feit dat de voetballertjes de mishandeling hebben gezien. "Ik besefte eerst niet wat er gebeurde. Maar toen ik de kinderen later zag huilen, brak ik wel. Dit kan echt niet, dit zijn mensen die geen genade hebben. Het is heel onbeschoft en respectloos dat dit op het voetbalveld gebeurt."
De club heeft inmiddels maatregelen genomen, zegt het slachtoffer. "De hekken gaan dicht, je kunt nog maar op één manier naar binnen. Er zijn vier of vijf mensen om me heen, ze maken zich sterk voor mij."
"Ik heb niet overwogen te stoppen met training geven. Er is wel iets veranderd, de jongens kijken anders naar me. Alsof ze alles terugzien wat er is gebeurd. Ik probeer er het beste van te maken."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.