nieuws

Raad Almelo is het eens: 'We doen niet mee aan Agenda van Twente"

De gemeenteraad van Almelo was het er vanavond tijdens het politiek beraad wel over eens: "We gaan niet door met de Agenda van Twente, we kunnen het niet betalen." Daarmee dreigt een domino-effect voor een ‘Twexit’, zoals het vertrek uit de Agenda van Twente wordt genoemd.
Almelo wil er over twee weken, tijdens de raadsvergadering, definitief een klap op geven. Belangrijkste reden voor Almelo is dat de gemeente het niet kan betalen. Waren de aandelen van Twence onlangs wel verkocht, dan was meedoen aan de Agenda van Twente bespreekbaar geweest.
Vorige week stapte Rijssen-Holten al uit de gezamenlijke investeringsagenda voor Twente en ook Hellendoorn twijfelt.

Agenda voor Twente

Met de in 2008 opgerichte Agenda willen de veertien Twentse deelnemers investeren in de sociaaleconomische structuur van de regio. Het investeringsgeld dat elke gemeente moet inleggen, blijkt echter een groot struikelpunt te zijn. 

Per inwoner moeten de gemeenten namelijk 7,50 euro inleggen in de Agenda van Twente. Aanvankelijk wilde Almelo de jaarlijkse bijdrage van 550.000 euro bekostigen door de aandelen van afvalverwerker Twence te verkopen. Het lukte echter niet hierover overeenstemming te bereiken met andere partners uit de Agenda van Twente.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.