nieuws

Deventer politiek wil weten wat woningabonnement oplevert

Deventer politiek wil opheldering over woningabonnement
Deventer politiek wil opheldering over woningabonnement © iStock
De partijen Gemeentebelang, ChristenUnie, CDA en GroenLinks willen opheldering van het college van burgemeester en wethouders van Deventer over het woningabonnement. De partijen willen weten wat het concept tot nu toe heeft opgeleverd en met welke bv's er zaken worden gedaan.
Het woningabonnement in Deventer loopt sinds drie jaar. Met het concept kunnen woningeigenaren hun woning duurzamer maken. Resultaten zijn volgens de vier partijen nog niet bekend.

Groep samenwerkende bedrijven
De gemeente heeft in 2015 een lening van 400.000 euro met een lage rente verstrekt aan een groep samenwerkende bedrijven om het woningabonnement (WOAB) te realiseren. Dit moest Deventer helpen om energieneutraal te worden.
Er zouden eerst 25 en daarna 200 woningen in Deventer worden verduurzaamd, zonder dat de eigenaar van de woning zich in de schulden zou hoeven te steken. Vervolgens zou het systeem op provinciaal niveau worden toegepast.

"We zijn drie jaar verder. Er zijn weinig concrete resultaten bekend. Het is niet duidelijk hoeveel woningen zijn aangepakt en welke besparing dat heeft opgeleverd", schrijven de partijen.
"Bovendien blijkt uit een recente brief aan de raad dat achter het woningabonnement een complexe structuur van bv’s schuil gaat." De fracties  willen daarom graag weten met welke bv’s de gemeente precies zaken doet en wat de resultaten zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.