nieuws

Deventer VVD-raadslid Carmen Hunger vertrekt per direct

Carmen Hunger
Carmen Hunger © VVD Deventer
Het Deventer VVD-raadslid Carmen Hunger verlaat per direct de gemeenteraad. Ze kwam in opspraak nadat de gemeente een onderzoek had ingesteld naar de bv van haar man, waar Hunger voor 49,99 procent aandeelhouder van is.
Hunger wil alle mogelijke belangenverstrengeling wegnemen: "Het was een moeilijke beslissing, maar een noodzakelijke", reageert ze. Fractievoorzitter Daaf Ledeboer noemt het een persoonlijk drama en een aderlating voor de partij.
"Carmen was acht jaar lang een essentieel onderdeel van onze fractie. In de raad heeft ze verschrikkelijk veel werk verzet, maar ik kan niet anders dan haar beslissing respecteren."

Onderzoek gemeente

De gemeente Deventer startte een onderzoek naar het bedrijf van de partner van Hunger. Dat bedrijf verkoopt woningabonnementen en kreeg een lening van vierhonderdduizend euro van de gemeente. De gemeente wil nu weten wat er met dat geld is gebeurd. 
Andere Deventer raadsleden trokken de integriteit van Hunger vervolgens in twijfel, gezien haar belang in het bedrijf. Uit onderzoek bleek dat ze niet in strijd handelde met de Gemeentewet. Daarna bood ze haar excuses aan. 

Toch afscheid

Vandaag is besloten dat Hunger alsnog opstapt als raadslid. "k heb me altijd keurig aan de regels gehouden. Voor een politicus is dat enorm belangrijk. Maar sindsdien is het beeld ontstaan dat wij niet correct met gemeenschapsgeld zouden zijn omgegaan."
"Daar is geen sprake van, maar het beeld kan ik niet meer wegnemen. Daardoor dreig ik het imago van de politiek en van de gemeenteraad te schaden. Met pijn in het hart neem ik daarom afscheid", besluit Hunger. Ze stond als nummer drie op de kieslijst van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.