nieuws

Oost en west komen samen bij winnaar Young Technology Award

De dag na de uitreiking van de Young Technology Award zit de lach nog steeds op het gezicht van Willemijn Schneyder en Daan Assen van SwipeGuide. "We hadden hem niet aan zien komen." Van de zes finalisten vond de jury van de landelijke verkiezing hun bedrijf het beste.
De Young Technology Award is bedoeld voor jonge, innovatieve bedrijven uit Nederland. SwipeGuide is zo'n jong bedrijf; drie jaar geleden begonnen de oprichters hun samenwerking. Een bedrijf waar het beste van het oosten en het westen samenkomen.

Gebruiksaanwijzing

"SwipeGuide is een software-app waarmee bedrijven heel simpel zelf visuele stap-voor-stap gebruiksaanwijzingen kunnen maken", vertelt Schneyder. "De gebruiksaanwijzing die we nu uit een doos halen gooien we weg en voortaan hebben we visuele stap-voor-stap instructies op de smartphone of tablet."
Door bijvoorbeeld een QR-code te scannen op de doos van een product, kom je terecht bij de instructie van dat apparaat. "Dat heeft als voordeel dat je nooit meer hoeft te googelen of op een forum hoeft te zoeken als er een vraag is, maar dat je dus de code van bijvoorbeeld je wasmachine scant met je telefoon en direct de oplossing krijgt."

Consument- en bedrijfsgebruik

Philips test momenteel hoe de software gebruikt kan worden om gebruiksaanwijzingen gemakkelijk toegankelijk te maken voor consumenten. Heineken test de software voor intern gebruik. Het bedrijf experimenteert in 21 brouwerijen in de wereld.

"Ze hebben in elke brouwerij andere apparatuur staan waarvoor fabrieksmedewerkers nu hele grote stukken documentatie krijgen. Stel je voor dat je een machine moet verbouwen, dat doe je niet vaak en dat is een hele complexe procedure. Daar is elke keer opnieuw instructie voor nodig."
"Dat soort instructies zijn in de fabriek nu eenvoudig beschikbaar te maken, omdat medewerkers de QR-code op het apparaat scannen en direct naar de juiste instructie worden gebracht."

Oost en West

Schneyder komt uit het westen van het land, Daan Assen komt uit Twente. Die verbintenis tussen oost en west is voor SwipeGuide erg belangrijk. 
"Op de UT zit veel kennis over onder meer instructietechnologie en andere technologieën die van ons voor belang zijn", legt Assen uit. "Die verbinding is voor ons heel belangrijk om de innovatie in ons product te blijven houden en te blijven ontwikkelen op die principes."

Internationaal

"Om zoveel mogelijk nieuwe talent aan te trekken merken we dat Amsterdam voor ons ook handig is om een vestiging te hebben. En daar hebben we een aantal mensen die ook internationaal zijn, zoals softwareontwikkelaars uit Taiwan en Kroatië. Die komen gemakkelijker naar Amsterdam dan naar Twente.
"Dus de mix is voor ons heel goed, die verbinding is van levensbelang. We zien dat klanten dat ook heel erg waarderen, dat wij verbonden zijn met actuele research op een aantal vlakken en aan de andere kant talent vinden in hier en in Amsterdam."
Naast de eer levert de prijs, die voor de tiende keer werd uitgereikt, SwipeGuide vijfduizend euro op. Dat geld wordt in nieuwe ontwikkelingen gestoken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.