nieuws

Zwolse longkankerpatiënte wil tabaksoordeel OM aanvechten

"De beslissing van het Openbaar Ministerie biedt kansen", vertelt Anne Marie van Veen. De Zwolse deed aangifte tegen de tabaksindustrie, maar het OM besloot vandaag om niet over te gaan tot strafvervolging.
Ondanks dat het OM vanochtend in Amsterdam bekendmaakte dat een vervolging met de huidige wet- en regelgeving erg lastig is, laat Van Veen het er niet bij zitten. "We gaan naar het gerechtshof, dat hadden we al voorbereid", legt Van Veen uit. "Ik leg het bijltje er niet bij neer, dan zou alles voor niks zijn geweest."
"We hebben al veel gewonnen in deze strijd. Ik blijf vechten voor mijn kinderen. Ik weet niet of ik de gang naar het hof zelf kan maken, ik ga ervan uit", vertelde de Zwolse op de persconferentie. "Ik ben strijdbaarder geworden door deze beslissing. Er is geen fiat dat de zaak ontvankelijk is verklaard. Dat geeft andere partijen de kans om zich bij ons aan te sluiten."

Scan

Van Veen heeft longkanker, maar hoopt zelf ook naar het hof te kunnen. "Morgen moet ik onder de scan om te zien hoe het met mij is. Dat is het belangrijkste voor mij."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.