nieuws

Sloop Zuiderspoorflat in Enschede begint maandag, nieuwbouw nog deze zomer

Impressie Nieuwe Zuiderspoorflat
Impressie Nieuwe Zuiderspoorflat © Domijn
Kamphuis Sloopwerken begint komende maandag met de sloop van de Zuiderspoorflat aan de Haaksbergerstraat in Enschede. De flat maakt plaats voor nieuwbouw. Woningcorporatie Domijn heeft bouwbedrijf Plegt-Vos opdracht gegeven daarmee nog deze zomer aan de slag te gaan.
De nieuwe Zuiderspoorflat in Enschede-Zuid krijgt 45 appartementen voor de sociale huur. Geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Daarnaast worden er nog eens 15 eengezinswoningen voor de sociale huur gebouwd. 

Geen gasaansluiting

De appartementen worden zonder gasaansluiting gebouwd. Koken gebeurt elektrisch en de woningen worden verwarmd door bodemwarmte. Op de daken komen zonnepanelen om energie op te wekken. De woningen zijn bovendien erg goed geïsoleerd. Zo gaan de energiekosten omlaag, wordt een bijdrage geleverd aan het milieu en wordt wonen comfortabeler. 
De voormalige bewoners van de Zuiderspoorflat krijgen de kans terug te keren naar de nieuwbouw of het recht op voorrang bij andere huurwoningen van Domijn. Naar verwachting krijgen de bewoners van het Nieuwe Zuiderspoor in het najaar van 2019 de sleutel.

Samenwerkende partijen

Plegt-Vos uit Hengelo is in samenwerking met LKSVDD architecten uit Enschede verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van het nieuwbouwproject. Bijzonder is dat Plegt-Vos ook het onderhoud voor de komende 25 jaar voor haar rekening neemt. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.