nieuws

Deventenaren overhandigen 800 handtekeningen voor beter busvervoer

Ruim 800 handtekeningen zijn er verzameld tegen de invoering van de vernieuwde busregeling in Deventer. Bewoners van de wijken Keizerslanden, Borgele en Platvoet zijn woedend en boden vandaag een petitie aan bij de Provincie Overijssel.
Bewoners willen de oude dienstregeling terug, die per 10 december is aangepast. Vooral ouderen, die afhankelijk zijn van het busvervoer, klagen over het verdwijnen van haltes en aansluitingen. Ze kunnen bijvoorbeeld niet meer naar het winkelcentrum of hun huisarts. 
Meerdere handtekeningenacties zijn opgezet. Drie bewoners bundelden hun krachten en overhandigden deze vanmiddag aan gedeputeerde Bert Boerman. "Ik voel me opgesloten op Platvoet", verklaart bewoonster Harmke Lohof. 

Oplossing Borgele en Keizerslanden

Boerman laat weten een oplossing te hebben gevonden voor de wijken Borgele en Keizerslanden. "We kijken of we lijn 4 en 2 kunnen omwisselen om Keizerslanden te kunnen ontsluiten." Eerder werd al bekend dat per 4 maart de halte bij wooncomplex Thomas Wildey, bij Borgele terugkeert. 

'Ik blijf knokken'

Voor de wijk Platvoet is nog geen oplossing gevonden. Maar daar wordt wel naar gekeken. "Als dat niet goed gaat, dan blijf ik wel knokken", zegt Lohof. "Dan kom ik met een bus vol flatgenoten naar het provinciehuis."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.