nieuws

Ouders overleden meisje uit Haaksbergen bedanken hulpverleners: 'Iedereen heeft ons kracht gegeven''

Ouders van een overleden meisje uit Haaksbergen bedankten persoonlijk alle hulpverleners
Ouders van een overleden meisje uit Haaksbergen bedankten persoonlijk alle hulpverleners © Facebook/politie Enschede
De ouders van een overleden meisje uit Haaksbergen hebben op emotionele wijze de politiemensen en ambulancemedewerkers in een persoonlijk gesprek bedankt voor alle pogingen om het leven van hun dochtertje te redden. “Vergeet nooit dat er altijd mensen zijn die jullie dankbaar zijn.”
Het meisje raakte in november vorig jaar onwel, waarop ze in allerijl per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede werd overgebracht. De zaak baarde vooral opzien omdat de politie een filmpje op Facebook plaatste, waarbij te zien was hoe twee ambulances in vliegende vaart over de weg raasden. In de ene ziekenwagen het meisje, in de andere de ouders. Agenten zetten intussen wegen af om zo ruim baan te maken.

Alle hulp mocht niet baten. De ouders: “Toen we merkten dat onze dochter van ons weggleed, moesten we acuut stoppen om te reanimeren.”

Persoonlijk gesprek

In een persoonlijk gesprek werden vorige week alle hulpverleners door de ouders persoonlijk bedankt. “Dankbaar dat de ambulancebroeders en even daarna de traumaheli heel snel ter plekke waren om te vechten voor ons meisje.”
Ook de agenten worden uitvoerig bedankt. “De politie die voor onze lieve schat alle kruisingen en snelweg vrij maakte van Haaksbergen tot aan Enschede en de hele wereld hebben stopgezet. Tijdens de rit hebben wij het gevoel gekregen dat iedereen ons op dat moment een stukje kracht heeft meegegeven.”

Knuffel en handdruk
Behalve een knuffel en handdruk, kregen alle hulpverleners bovendien een presentje in de vorm van een boek over het onderwerp. Met achterin een persoonlijke boodschap voor iedereen. “Vergeet nooit dat er altijd mensen die jullie dankbaar zijn, warme groet...”, ondertekend met de namen van de ouders.

Diepe indruk
Het gebaar maakte diepe indruk. Agent ‘Luc’ van de politie Enschede: “Met een traan en een lach hebben we foto’s, filmpjes en verhalen uitgewisseld. Door een tragische gebeurtenis zijn we bij elkaar gebracht. Mensen die niet van elkaars bestaan wisten, maar nu bij elkaar zitten en praten over emotie, over gevoel. Hun kindje zal – samen met vele anderen – altijd een plekje in ons hart hebben.”

De politie kreeg na het eerste bericht op Facebook kritiek dat de melding ongepast zou zijn. De politie benadrukt echter dat de ouders er juist op staan dat hun verhaal met anderen wordt gedeeld. En dat de vele steunbetuigingen op Facebook de ouders juist goed hebben gedaan.

Steunbetuigingen
Behalve dat ze hun dank uitspreken richting hulpverleners, bedanken de ouders in een brief ook alle mensen die via Facebook hen een hart onder de riem staken: “Iedereen die onderweg even heeft stilgestaan voor ons lieve meisje. En iedereen die ter nagedachtenis met ons meeleeft.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.