nieuws

Verdachte dood Talitha van Limbeek uit Almelo nog op wachtlijst Pieter Baan Centrum

Emoties bij stille tocht voor Talitha van Limbeek
Emoties bij stille tocht voor Talitha van Limbeek © RTV Oost/ Ruud Dilling
De man die ervan verdacht wordt Talitha van Limbeek om het leven te hebben gebracht, staat nog steeds op de wachtlijst van het Pieter Baan Centrum. Vandaag werd bekend dat de Almeloër op 26 maart naar het onderzoekscentrum gaat, hij blijft daar in elk geval tot 3 mei. Naar verwachting zal het onderzoeksrapport drie maanden later klaar zijn.
Begin december besloot de rechtbank in Almelo dat de man voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum moest. Bijna drie maanden later is de 25-jarige man nog steeds niet onderzocht.

Inhoudelijke behandeling

Het Openbaar Ministerie streeft naar een inhoudelijke behandeling eind juli, begin augustus. Rond de inhoudelijke behandeling moeten ook de onderzoeken naar het tijdstip van de dood van de 26-jarige Talitha en naar het geheugenverlies van de verdachte afgerond zijn.

Onderzoek geheugenverlies

Het onderzoek naar het moment van overlijden loopt op dit moment bij het Nederlands Forensisch Instituut. De rechter-commissaris heeft een deskundige benoemd die het geheugenverlies van de verdachte onderzoekt.
Die deskundige wordt op dit moment overstelpt met verzoeken tot onderzoeken, maar heeft goede hoop dat hij de verdachte voor zijn opname in Utrecht kan spreken.

Messteken

Talitha van Limbeek werd op 19 juni vorig jaar dood gevonden in haar woning aan De Waag in Almelo. Ze was met messteken om het leven gebracht. De verdachte, haar vriend, was ook in de woning aanwezig. Hij had ook steekwonden en werd opgenomen in het ziekenhuis waar de man meteen is aangehouden. De verdachte bekende de vrouw om het leven te hebben gebracht.
De man bleek eind 2016 een auto-ongeluk gehad te hebben. Na dat ongeluk ging het steeds slechter met hem en kwam de relatie met het slachtoffer onder druk te staan.

Zelfmoordpoging

Op 19 juni zou het stel ruzie hebben gekregen. Die liep helemaal uit de hand en uiteindelijk kwam de 26-jarige vrouw om het leven door 32 messteken. Vervolgens deed de vriend een zelfmoordpoging, maar die mislukte. Toen de verdachte bijkwam, belde hij zelf de politie. 
Op 15 mei staat er opnieuw een pro-formazitting gepland. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.