nieuws

Landschap Overijssel roept inwoners op 'groen' te stemmen

Overijsselaars moeten bij de komende gemeenteraadsverkiezingen 'groen' stemmen. Dat is de oproep van Landschap Overijssel.
Volgens Eibert Jongsma van Landschap Overijssel bepalen gemeenten voor een groot deel hoe het landschap eruit ziet. Maar de afgelopen jaren zijn beheerbudgetten teruggeschroefd en is ook in het ambtelijk apparaat veel kennis verloren gegaan. "We zien het landschap achteruit gaan." 

Zuinig

"Het landschap in Overijssel is een fantastisch product. Hier draait onze economie op, dus moeten we er zuinig op zijn", betoogt Jongsma. Landschap Overijssel heeft met het oog op de verkiezingen een speciale webpagina gemaakt. "We roepen alle politieke partijen op om dit op te pakken."

Goud

In Dalfsen heeft de lokale PvdA-fractie de boodschap van Landschap Overijssel begrepen. De partij heeft 'behoud van het karakteristieke Dalfser landschap' opgenomen in het verkiezingsprogramma.
"Ons buitengebied is goud", zegt lijsttrekker Leander Broere. Hij doelt op de Vecht, de landgoederen, het agrarische natuurlandschap en de talrijke houtwallen, singels en poelen. "Maar we moeten wel hard werken om het zo te behouden."

Houtwalletje

De PvdA vindt dat er meer geld moet worden gestoken in bescherming van het landschap. Er moet meer werk gemaakt van de handhaving van de regels. "Op zondag wordt er wel eens een houtwalletje gekapt in Dalfsen, dat vinden wij ongewenst."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.