nieuws

Open huis twee Oldenzaalse zorgcentra uitgesteld vanwege uitbraak Norovirus

Zeer besmettelijk Norovirus
Zeer besmettelijk Norovirus © Thinkstock / gaetan stoffel
Woonzorgcentra Mariahof en Scholtenhof in Oldenzaal houden tijdens de Dag van de Zorg op zaterdag 17 maart geen open huis. De twee centra hebben te maken met een uitbraak van het Norovirus en willen eerst de situatie met de zeer besmettelijke buikgriep onder controle hebben voor er een open dag komt.
Er is in de zorgcentra een speciaal 'uitbraakteam' actief dat de situatie rond het virus beoordeelt.

Situatie Scholtenhof 'stabiel'

In woonzorgcentrum Scholtenhof met 72 bewoners is de situatie inmiddels 'stabiel'. Toch is daar voorlopig nog steeds een aangepast regime. Als de komende dag blijkt dat niemand meer is besmet, wordt gekeken of Scholtenhof volgende week weer gewoon 'open kan'.  

Mariahof voorlopig nog 'op slot'

Mariahof blijft voorlopig deels op slot, omdat een aantal van de 44 bewoners nog altijd is besmet. De afdeling op de begane grond van dit woonzorgcentrum is wel gewoon geopend, op twee andere afdelingen van de Mariahof hebben bewoners met het virus te maken.
Het aangepaste regime houdt in dat groepsactiviteiten zijn tot een minimum zijn beperkt, bewoners eten op hun eigen kamers en bezoekers moeten extra hygiënemaatregelen nemen om besmetting te voorkomen. 

Besmettelijk

Eind februari raakten twintig bewoners van de verzorgingshuizen besmet met het virus. Het Norovirus is zeer besmettelijk en leidt tot braken, diarree of buikkramp. Het braken is vaak heftig en kan heel plotseling beginnen. De tijd tussen besmet raken en ziek worden is een tot drie dagen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.