nieuws

De Graafschap doet geen aangifte na rellen bij Go Ahead Eagles

Rellen na afloop van Go Ahead Eagles - De Graafschap
Rellen na afloop van Go Ahead Eagles - De Graafschap © Pro Shots / Erik Pasman
De Graafschap gaat geen aangifte doen naar aanleiding van de rellen op het veld van Go Ahead Eagles. Gistermiddag stormden enkele supporters na de wedstrijd het veld op, waarna zij spelers van de tegenstander aanvielen.
Algemeen directeur Ostendorp van De Graafschap is blij dat de spelers niets is overkomen, aldus Omroep Gelderland. "Ze hebben elkaar beschermd en zijn allemaal veilig in de kleedkamer terecht gekomen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Ze zijn wel ontzettend geschrokken"

Statement

Er is binnen de Doetinchemse club gesproken over het doen van aangifte, maar daar is Ostendorp geen voorstander van. "Het is aan Go Ahead en de KNVB om maatregelen te nemen. Go Ahead heeft een statement gemaakt en daaruit blijkt dat zij er heel serieus mee omgaan."
Ostendorp zegt dat de eigen supporters zich voortreffelijk hebben gedragen. "Het gaat mis door een paar supporters van Go Ahead. Je weet nooit of de situatie van twee jaar geleden hierbij ook een rol heeft gespeeld."

Risicowedstrijd

"Wij vonden toen al dat je van het veld en van de spelers af moet blijven en dat vinden we nu nog steeds. Maar daarom is het nu een risicowedstrijd geworden, die op zondag moet worden gespeeld. Bij ons was dat eerder dit seizoen ook zo, toen is alles goed gegaan."
Uitgangspunt van De Graafschap is dat uitsupporters mee moeten kunnen blijven gaan naar dit soort wedstrijden. "Het publiek in de Adelaarshorst zit dicht op het veld, vergelijkbaar als met ons stadion. Dat is heel mooi en doet Engels aan."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.