nieuws

Daniël wil kunst stadskantoor Hengelo zelf ophangen: ‘Ik ben autistisch en het moet wel recht hangen

Wethouder Jan Bron heeft vanmiddag alvast kunst uitgezocht voor het nieuwe stadskantoor van de gemeente Hengelo. De politicus deed daartoe artistieke inspiratie op bij AtelierZ, de creatieve dagbesteding van Aveleijn.
De cliënten van AtelierZ kunstenaars met een verstandelijke beperking, vervaardigen allerhande objecten.

Nadat de wethouder door de medewerkers van de dagbesteding Uit & Zo werd ontvangen met koffie met gebak, kreeg hij een rondleiding. Daarbij liet hij zich uitgebreid informeren over wat er binnen de dagbesteding van Aveleijn zoal gebeurt.

Kunst aan de muur

Bovendien zocht hij meteen een kunstwerk uit voor aan de muur van het nieuwe stadskantoor. Uiteindelijk viel de keus op een doek van Daniël.
Afgesproken is echter dat het schilderij pas na de Art Brut Biënnale in handen komt van de gemeente. Deze expositie voor kunstenaars met een psychische of verstandelijke aandoening is de grootste in zijn soort van Europa en wordt in mei weer in Hengelo gehouden.

Scheef hangen

Kunstenaar Daniël heeft overigens wel een voorwaarde gesteld: hij wil het schilderij hoogstpersoonlijk ophangen: “Want ik ben autistisch en het moet wel recht hangen. Scheef hangen kan ik niet tegen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.